żurek czy barszcz biały? A może krupnik?

Obrazek użytkownika Piter1
Kraj

Szanowni,

Żurek jest na zakwasie z mąki żytniej, barszcz biały z mąki pszennej. Pierwszy jest trochę ostrzejszy, drugi łagodniejszy. Rozumiem, że Bodnar był barszczem białym a teraz trzeba ostrzej i jest żurek. Pojawiają się teksty o żurku jako o krupniku ale krupnik to jest poezja wariacji typu co do niego dorzucimy (suszony grzybek? etc.).

Ja robię sobie w tym wypadku zupę warzywną (z różnymi wkładkami...) i nie mam stresu. Pytanie o kotlet z Bobasa lub wywar z Nowackiej połączony z aromatem nowych,debilnych ministrów strategicznych, nowych (?) ministerstw.

Ja będę 6 sierpnia przed Sejmem z naszą flagą (nie unijną ani jakąkolwiek inną!) i liczę, że się spotkamy. 

Sugestia do Szanownej Redakcji Niepoprawnych - zróbcie jakąś zrzutkę na gadżety (koszulki, czapki etc.) z logo NIEPOPRAWNYCH!, bo jak się spotkamy, to wesoło wymienimy uściski dłoni przedstawiając się jako Piter1, Kapitan Nemo i inni...

Pozdro,

Piter1

Twoja ocena: Brak Średnia: 5 (7 głosów)

Komentarze

 Żurek? A może prosto z maszyny?

 To przecież śmiertelne zagrożenie.

 Podchodzisz, wciskasz guzik a nim się zorientowałeś już ostrzeliwuje cię gorącym płynem.

 I kogo teraz pozwać? No, kogo?

Vote up!
1
Vote down!
0

Dr.brian

#1669219

#1669251