Ze słodyczy to lubię golonkę

Obrazek użytkownika basia
Świat

To taki żarcik z brodą, który wśród mięsożernych funkcjonuje, ale czy na pewno żarcik?

“Dzięki manipulacji działaniem roślinnych enzymów możliwa byłaby niemal dowolna zmiana smaku owoców i skuteczna, naturalna walka ze szkodnikami - informuje "Nature”

i stąd, możliwe będą cytrynowe arbuzy i bananowe truskawki, albo odwrotnie.
Ktoś, jakiś matoł, albo kobieta, nie doceniająca pracy naukowców, zapyta się, ale po co to? Jeżeli wszystko będzie wymieszane, skąd będziemy wiedzieć że ten banan jest na pewno o smaku truskawki, skoro truskawaka będzie o smaku agrestu? jaka/jakie immanentne cechy sprawiają, że truskawka to truskawka?

Trzeba wyraźnie podkreślić, polacy w czasie ery komunizmu byli prekursorami tych ekserymentów ze smakiem - czekolada o smaku gliny. Miała być glina o smaku czekolady, ale eksperyment nie dokońca się udał i stanęło na wyrobie czekoladopodobnym.

Albo taka anegdotka - pytanie blondynki - o jakim smaku ta jagodzianka?, nie będą już powodem do kpin.

Przy okazji tego odkrycia naukowego, wiemy, że Kiszczak o smaku człowieka honoru to zwykla manipulacja enzymatyczna; wolność o smaku zakładu ubezpieczeń społecznych, wybór o smaku aborcji, tolerancja o smaku akceptacji zboczeń, kobieta o smaku środy, miłość o smaku zdrady, przyjaźń o smaku ketmana.

Brak głosów

Komentarze

haha

Przypomniał mi sie też tekst, jednego z Mistrzów Polski w kajakarstwie górskim.

Na pytanie dziennikarza o inne sporty wodne ten góral z Nowego targu odpowiedział:

"Z innych niz kajakarstwo sportów wodnych najbardziej lubię narciarstwo i dupcenie"

Pzdr ;-)))

Vote up!
0
Vote down!
0

 
Pozdrawiam
ŁŁ
Ps. Czujcie się zaproszeni do serwisu społecznościowego dla fachowców: hey-ho.pl

#4400

nie pochwalilam sie, bo z golonki to ja najbardziej sery lubie;)

ps. a gorala az strach sie pytac o ciag logiczny skojarzen ;)

Vote up!
0
Vote down!
0
#4435

Całe szczęście, że golonka niema smaku Kiszczaka, to by dopiero była tragedia, przynajmniej dla mnie!

Pozdrawiam

Vote up!
0
Vote down!
0
#4414

ryzyko duze, golonka to ze swini nie?

Vote up!
0
Vote down!
0
#4436

Mawial moj brat, a ja powtarzam za nim. :)

On dlatego ze byl wyjatkowo miesozerny, ja - bo ( jakkolwiek mieso lubie i jadam) nie lubie slodyczy.
.........................................................................................................

Wyjasnienie do ostatniego paragrafu: czy to od dzis wiadomo, ze Okragly Stol to laboratorium, a IIIRzeczpospolita gabinetem doswiadczen? Naukowych - jakze by inaczej! Prosze bardzo, np. tamta malpa w czerwonym wykazuje znakomite rokowania....

Tylko wilki nadal wyja, kly szczerza i za cholere nie chca przyjac do wiadomosci, ze teraz maja robic za rybki w stawie. Z uporem maniaka wyskakuja z akwarium. Nawet te Trojlape......

Kaska

Vote up!
0
Vote down!
0
#4484

Ponieważ z przewidywanymi smakami w niedalekiej przyszłości się zgadzam, to dodam tylko, że ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię śledzie:))

Pozdrawiam

Vote up!
0
Vote down!
0

Katarzyna

#4490