Oświadczenie Zarządu Solidarnych2010 w związku z ogłoszeniem Pikiety Wolności

Obrazek użytkownika kayan

Stowarzyszenie Solidarni2010  organizuje w Warszawie  na Placu Zamkowym pikietę  pod hasłem “Dość ZD-RADZIECKICH rządów PO, Tuska i Komorowskiego! Żądamy ustąpienia PKW” – sobota 08 czerwca, od godz. 18.00 – niedziela 09 czerwca, do godz. 16.00.

Pikieta Wolności ma na celu zamanifestowanie naszej dezaprobaty wobec działań szeroko pojętej władzy Rzeczypospolitej Polskiej, przede wszystkim Rządu i Prezydenta RP.

Nie chcemy dłużej bezczynnie patrzeć, jak polskie władze mówią językiem rosyjskiej dyplomacji, co skutkuje zaniedbywaniem podstawowych interesów Polski. Domagamy się ustąpienia w całości Państwowej Komisji Wyborczej za bezprecedensowy fakt powiązań z rosyjskim systemem organizacji wyborów. Zarówno rosyjskie serwery używane do liczenia głosów wyborczych w Polsce, jak i fakt szkolenia polskiej komisji w Rosji całkowicie dyskwalifikuje wiarygodność Państwowej Komisji Wyborczej. W niewiadomym celu budowane są powiązania z rosyjską komisją wyborczą, która ponosi odpowiedzialność za fałszerstwa wyborcze dokonywane w Rosji.

• Nie zgadzamy się na ciągłe ignorowanie głosu Polaków w sprawach najważniejszych – Wolności, Sprawiedliwości i Prawdy.
  • Nie zgadzamy się na ciągłe bagatelizowanie sprawy wyjaśnienia przyczyn Katastrofy Smoleńskiej.
  • Nie godzimy się na to, by decyzje o naszych polskich sprawach zapadały poza granicami naszego kraju.
  • Nie godzimy się na degradację ekonomiczną społeczeństwa.
  • Nie godzimy się na zgubną dla Polaków politykę historyczną, polegającą na ciągłym poniżaniu naszych bohaterów i Narodu Polskiego.
  • Nie godzimy się na to, by ktoś inny decydował o sposobie kształcenia i wychowania naszych dzieci.
  • Nie zgadzamy się, by dzielono nas na „lepszych” i „gorszych”.
  • Nie zgadzamy się na ignorowanie głosów 2,5 milionowej rzeszy katolików domagających się miejsca na multipleksie dla TV TRWAM.

Udział w pikiecie w charakterze gości zapowiedzieli działacze związkowi i niepodległościowi, politycy, naukowcy i dziennikarze, a wśród nich: Andrzej Gwiazda, Antoni Macierewicz, Jadwiga Chmielowska, Leszek Żebrowski, Dorota Kania, Cezary Gmyz, Piotr Semka i wielu innych.

Zapraszamy na Pikietę Wolności!

Zarząd Stowarzyszenia Solidarni 2010
Ewa Stankiewicz