Tych ryb unikaj - to śmierć na talerzu
Nazwa serwisu:
fronda.pl
Cytat:
Ryby postrzegane są, jako jedne z najbardziej zdrowych produktów spożywczych,
jednak intensywna hodowla w znacznym stopniu zmniejsza ich walory odżywcze.
Badania naukowe potwierdziły, że intensywna i niemal klatkowa hodowla ryb
wpływa na pogorszenie ich kondycji fizycznej, co wymusza stosowanie bardzo dużej ilości
antybiotyków oraz innych leków.
W efekcie wszystkie te substancje kumulują się w mięsie ryby
i później trafiają do naszego organizmu siejąc w nim ogromne spustoszenie.
Dwa przykłady - łosoś hodowlany i panga.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz
- 413 odsłon
Komentarze
Grozi ci rak i głupota.
20 Marca, 2018 - 22:45
Odradzam jedzenie hodowlanych łososi kobietom w ciąży, dzieciom i młodzieży – tak ostrzega przed rodzimymi rybami nie kto inny, jak norweska lekarka. Dlaczego? Bo, jak twierdzi, toksyny w nich zawarte źle wpływają na rozwój mózgu, mogą też powodować ADHD, autyzm i niską inteligencję! mojanorwegia.pl.
Badanie przeprowadzone na amerykańskim uniwersytecie Albany – badające stopień zanieczyszczenia łososi dzikich oraz hodowlanych z Ameryki Północnej, Wlk. Brytanii i Europy – szczególnie zanieczyszczone jest mięso łososi hodowlanych, i to tych z północy Europy. Wyniki publikuje szanowany magazyn naukowy "Science".
Naukowcy ostrzegają, że nawet mniejsze ilości (ale częściej jedzonego) łososia mogą spowodować efekty szkodliwe dla mózgu i systemu odpornościowego. Zawierają bowiem m.in. rakotwórcze dioksyny czy polichlorowane bifenyle (PCB) w stężeniu 10 razy większym niż łososie dzikie.
– „Wszystkie substancje, które badaliśmy, są uznane za rakotwórcze. Szeroko zakrojone badania na zwierzętach wiążą je z powstaniem raka tarczycy, wątroby, piersi i węzłów chłonnych” – dodaje do tego amerykański naukowiec prowadzący badania, dr Jeffrey Foran.
http://www.naturalnie.pro/cala-prawda-o-lososiu/
https://www.wykop.pl/link/2162452/cala-prawda-o-rybach-hodowla-pangi-i-lososi-100x-poza-normy-minister-norwegii/
PS
W dwa tygodnie większy, smaczniejszy bardziej trujący?
http://www.portalspozywczy.pl/ryby/wiadomosci/losos-gmo-dopuszczony-do-sprzedazy-w-usa-czeka-nas-rewolucja,122499.html
casium