Emocjonalne wyrzeczenie się Polski - film

Obrazek użytkownika Romuald Kałwa

Nowy, ciekawy punkt widzenia na upodlone człowieczeństwo i mentalność niewolniczą w Polsce.

Autor: Robert Fryczkowski - ciekawie i bardzo interesujące spojrzenie trenera personalnego na  metalność - analiza upodlenia 

5
Średnia: 5 (5 głosów)

Komentarze

Bardzo dobra  i mocna polecanka. Szkoda ,że ma tak mało odsłon, bo może wielu osobom otwarłyby się oczy na pewne sprawy.

Nadmieniam, że  po raz kolejny nie mogę  wstawić swojej oceny  mimo chęci, gdyż po  "rewolucji" na portalu została pozbawiona możliwości  oceniania polecanek.

 

Nie minusuję bez uzasadnienia, bo to jak cios po ciemku w plecy.  Komentarze niemerytoryczne i agresywne minusuję bez dodatkowego wyjaśniania. Uwagi osobiste proszę kierować na PW.

#1632685

Droga Pani Wiesiołku,

niestety "awaria" spowodowała, że wiele Rybek odpłynęło, a szkoda, stąd tak mało odsłon .

Ja jeszcze mogę oceniać, nie wiem jak długo; pewnie jestem małą rybką.

Oczywiście 5* za wartą odsłuchania tejże polecanki. Szkoda, że nie mogę to uczynić za Panią.

Pozdrawiam serdecznie,

mała rybka ;)

MM

 

Emil Cioran: "Stróżka stawiająca sobie pytania na temat sensu życia jest filozofem bardziej aniżeli historyk filozofii".

#1632693

O! pojawiła się ryba-królik,

szkoda, że nie jestem licencjonowanym kucharzem, aczkolwiek i tak ryba-królik spowodowałaby u mnie odruch wymiotny.; nawet nieźle ugotowana.

Cóż, w ojczystym języku Japonii nie istnieje słowo NIE a skoro jest tam przysmakiem; musi to być zacna potrawa.

Na szczęście Polacy, choć nie wszyscy,  potrafią powiedzieć NIE dla trującego dzobnięcia.

 "...Nie znamy dalszego przebiegu tej historii, gdyż w tym momencie krótkie nagranie urywa się. Możemy się jednak domyślać, że cała "przygoda" skończyła się dla tego turysty dosyć bolesną pamiątką...."

"...Na koniec w ramach ciekawostki warto wspomnieć, że ryba-królik jest spokrewniona z rybami Fugu stanowiącymi podstawę do sporządzenia potrawy, która jest przysmakiem w Japonii. Przyrządzenie jakiegokolwiek dania na bazie tych ryb odbywa się na podstawie ściśle określonych reguł. Obecnie przygotowywać potrawy z Fugu mogą jedynie licencjonowani kucharze, którzy posiadają odpowiednie doświadczenie..."

Oj Droga Wiesiołku,

pewnie, za chwilę, ryba-królik  mnie dziabnie ;(

pozdrawiam serdecznie Ciebie, Pani Wiesiołku ;) aby ryba-królik nie sądziła, że się do niej/go odnoszę; zauważyłam, że ma z tym problem ;)

MM

 

 

 



]]>https://www.crete.pl/news_1893_Niebezpieczna_ryba_u_wybrzezy_Grecji.html]]>

 

Emil Cioran: "Stróżka stawiająca sobie pytania na temat sensu życia jest filozofem bardziej aniżeli historyk filozofii".

#1632694

Mocno potłuczony, dlatego zgadzam się że mocne. Niemcy jakoś mojej firmy nie wykupili, a mam ją od 1996 roku, a teraz ma ją mój syn.

Apoloniusz

#1632703