smak

Obrazek użytkownika Humpty Dumpty
Kraj

Tytuł, skrótowo rzecz wyjaśniając, odnosi się do metody badawczej polegającej na weryfikacji konkretnej właściwości badanego obiektu przy pomocą zmysłów tj: wzroku, węchu, smaku, słuchu oraz dotyku. Polega bowiem kolokwialnie rzecz ujmując na odbieranych przez nasze zmysły w które jesteśmy z dawien, dawna organicznie wyposażeni wrażeniach.

Metodą organoleptyczną dokonywana jest tzw. ocena...

5
Twoja ocena: Brak Średnia: 5 (9 głosów)
Obrazek użytkownika antysalon
Kraj

Koniec lata nastraja mnie sentymentalnie.
Trzeba uciec choć na chwilę od tego chłamu, bagna kopaczoPOdobnego.( do końca się nie da!).

Jakiś czas temu, a dokładniej trzy lata w sierpniu 2012r michnikowa czerska GWnianka, tekstem niemniej GWnianego oplwacza ( na jego nazwisko szkoda mi klawiatury ) usiłowała wykończyć jedną z polskich firm, 4F z WieliczkI zarzucając jej rzekomy brak ... empatii,...

5
Twoja ocena: Brak Średnia: 5 (7 głosów)
Obrazek użytkownika kryska
Blog

Owoce leśne w tym roku obrodziły wyjątkowo obficie. Wysoka temperatura połączona z dużą wilgotnością powietrza nie sprzyja naszemu dobremu samopoczuciu, dla lasu to jednak okres wyjątkowego wzrostu.
Są dorodne i wydzielają znakomity aromat.
Trudno im się oprzeć.

Myjmy je dokładnie i jedzmy.
Owoce leśne są bardzo wartościowym produktem spożywczym, ale jednocześnie – z nielicznymi wyjątkami –...

0
Brak głosów