Na stół - "chleb"

Obrazek użytkownika wilre
Kultura

ZA:  ]]>Elektromagnetyczny Świat Nowotworów]]>
Opublikowany 13 kwi 2019
DEPOPULACJA gojów NWO.

 

Nie dziwcie się

Nie dziwcie się ludziska, że dostajecie raka. I to nie tylko przez te dodatki. Sam chleb też ma tutaj swoje zasługi. Szczególnie ten z oczyszczonej mąki. Wszystko to dzieje się z pelnym błogosławieństwm służb państwowych. Bo przecież rak to biznes a zysk to nie tylko farmaceutyki ale przede wszystkim mniejsze wypłaty ZUS'u.

]]>Bogdan Goczyński]]> 19.04.2019

Twoja ocena: Brak Średnia: 5 (2 głosy)

Komentarze


,,żeby głosić kłamstwo, trzeba całego systemu, żeby głosić prawdę, wystarczy jeden człowiek”.

#1587022

...i najlepiej z orkiszu.  Taki chleb jest ważniejszy niż wszystkie wykwintne dania obiadowe, które  pochłaniają wiele czasu i pieniędzy. Może być na zakwasie lub na drożdżach, bez różnicy, jak kto lubi. Może być z mąki białej lub pełnoziarnistej, też bez różnicy ...bo w orkiszu wszystkie odżywcze składniki znajdują się w całym ziarnie, na wskroś a nie tylko jak w pszenicy, pod zewnętrzną  powłoką, podczas gdy wnętrze jest bezwartościowe.

Spożywany głównie w starożytności był posiłkiem gladiatorów i zawodników igrzysk. Już sam ten fakt wskazuje na bogactwo zawartych w nim substancji odżywczych, zapewniającym walczącym energię na długie godziny walki.

Orkisz nie tylko reguluje nasz metabolizm ale i pomaga w produkcji hormonów, budowaniu silniejszych kości, polepsza krążenie, wspomaga system odpornościowy, trawienny, obniża poziom cukru we krwi oraz poziom cholesterolu.

Właściwie sam chleb wystarczy do szczęścia....no i jajko na Wielkanoc:-)

 

 

Verita

#1587027

Nie ma jak chleb własnego pieczenia. Z początku jest trochę z tym kłopotu, by własny zakwas wytworzyć. Trzeba około tygodnia, by był gotowy do pieczenia. Ale przepis prosty. W pojemniku miesza się 1 część mąki razowej 1 część wody, i zostawia na 12 godzin. Po tym czasie należy zamieszać, następnego dnia dodać 1/2 pierwotnej ilości mąki i tyle samo wody. Czynność powtarzać przez cały tydzień. Później można skomponować chleb z dowolnej mieszanki mąk i różnych ziaren, jak sezam, dodać np. oliwki, cebulę (nie dodawać czosnku zabije zakwas i zostanie zakalec, nie zapomnieć o niewielkiej ilości soli i cukru. Bez soli chleb jest niesmaczny. Do tego dodać połowę posiadanego zakwasu, uzupełnić wodą i mąką i zostawić na kilka godzin by zaczął rosnąć, po czym włożyć do lodówki. Pierwszy zakwas jest delikatny, później lekko kwaśnieje powodując, że chleb jest bardziej kwaśny. Taki chleb nie będzie niestety pozbawiony chemii, bo już sama mąka zawiera dodatki, by ziarno nie pleśniało. Ale jest pozbawiony całej masy poprawiaczy.

#1587033