Pokrzywowa bomba witaminowa. Poznaj przepisy!

Obrazek użytkownika Jacek Mruk
Artykuł

Pokrzywę w Polsce bardzo łatwo znaleźć.

Raczej jej unikamy, często traktujemy wyłącznie jako chwast.

Tymczasem może ona stanowić cenny i smaczny składnik wielu potraw!

Cenią ją Francuzi, którzy zdecydowanie wiedzą, co zrobić z tej rośliny.

Wiedziały to także nasze babki! Idąc ich przykładem - zapraszamy pokrzywę do kuchni.

Twoja ocena: Brak Średnia: 5 (3 głosy)

Komentarze

Niedoceniana i traktowana jako chwast. Choć ma wiele zalet. 

Podam swój przykład: swego czasu łupież sypał mi się z głowy niczym mąka w młynie, a przy tym pociły mi się ręce oraz stopy. Gdy zacząłem przed laty regularnie pijać zaparzoną pokrzywę (najlepiej świeżo zerwaną) wcześniej wymienione dolegliwości ustąpiły. Pokrzywę pijam w dalszym ciągu, a przy okazji dodaję ją do twarożku zze szczycpiorkiem oraz do wszelkiego rodzaju sałatek. 

pozdr 
Koteusz

Vote up!
1
Vote down!
0

Koteusz
=======
Polacy domagają się prawdy o Smoleńsku!

#1565809

Dodam że stosowany zewnętrznie

Wyleczy nasze stawy namiętnie

Bo gdy parzy potrafi radować

Gdy się już nie będziemy blokować

Pozdrawiam

Vote up!
0
Vote down!
0

"Z głupim się nie dyskutuje bo się zniża do jego poziomu"

"Skąd głupi ma wiedzieć że jest głupi?"

#1565854