UE - Ręce Precz od Naszych Wędlin i Zwyczajów ! ! !

Obrazek użytkownika cccp.ue
Kraj

UE zakazuje wędzenia polskich wędlin.
Pod płaszczykiem dbania o naszą kondycję zdrowotną.
I dlatego BOLSZEWICY z UE chcą nam ustalić normy, zakazujące naszych specjałów.
Tymczasem - ZA POPRZEDNIEJ KOMUNY, gdy niedozwolone było stosowanie konserwantów stosowanych w krajach UE, a wędzono u nas na całego, w kraju nad Wisłą zachorowalność na nowotwory złośliwe była na poziomie 30 % obecnej zachorowalności.
Odkąd mamy UNIJNE konserwanty, sytuacja dramatycznie się pogorszyła.

A może by tak UE zakazała m.in. stosowania rakotwórczego Aspartamu itp. wynalazków, które dodaje się do napojów - Aspartam jako słodzik?!?!

"" Przeprowadziliśmy badania naszych produktów na zawartość substancji smolistych. Już wiemy, że część z nich nie spełni nowych zaostrzonych norm dotyczących benzo(a)pirenu. Obecnie wyroby mięsne mogą go zawierać 5,0 mikrograma na kilogram. Od września 2014 r. będzie to 2,0 mikrograma - mówi Waldemar Kluska, dyrektor przedsiębiorstwa Taurus.

Według Izabelli Byszewskiej, prezesa zarządu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, kłopoty z powodu nowych przepisów może mieć w sumie kilkuset przedsiębiorców z różnych branż. Rozporządzenie reguluje bowiem dopuszczalne poziomy substancji smolistych nie tylko w mięsie i wędlinach, ale i innych produktach spożywczych, takich jak ryby, małże czy przetworzona żywność na bazie zbóż - czytamy w gazecie.

Najbardziej zagrożona jest branża mięsna, w której zniknąć może nawet ponad 100 przedsiębiorstw. Producenci twierdzą, że nikt nie konsultował z nimi norm poziomu substancji smolistych. Ratunku przed nowymi przepisami upatrują w specjalnym traktowaniu produktów regionalnych. ""

Czas, czas najwyższy, by założyć PRAWDZIWĄ OPOZYCJĘ i powiedzieć tym ZŁODZIEJOM PIENIĘDZY i LUDZKIEJ WOLNOŚCI - A PASZLI WON PASKUDNYJ NAROD ! ! ! !

Brak głosów

Komentarze

W zasadzie powyższy temat mnie nie dotyczy, ponieważ sam ustalam sobie stężenie substancji smolistych w moich podwędzanych na olsze i gruszy kiełbasach, szynkach, czy polędwicy.
Jeśli mam ochotę na ich zwiększoną dawkę, wędzę szynkę 8 h zamiast 6 h i EU może mnie w "szynkę" cmoknąć.

Nie mniej jednak pomysł założenia prawdziwej opozycji, popieram całym sercem.

Pozdrawiam

NIEPOPRAWNY INACZEJ

Vote up!
3
Vote down!
-2

NIEPOPRAWNY INACZEJ

#398596

setek lat,kiedy mleko to mleko,masło to masło.Sami sobie szkodzą,trutki znajdą się w innych produktach.Metody barwienia jaj u kury w kuprze znane są od dawna przez co jaja nie są lepsze.

Vote up!
4
Vote down!
0

staryk

#398597

nowskie z Polski i to tak, zeby nie została po nich nawet garstka popiołu!
Wędzenia to oni mogą zabraniać ale tylko własnym wujkom. Poszli precz.
Rzeczywiście czas na organizację.
Aha, słyszeliście, że mają wprowadzić podatek "audiowizualny" od każdego "komina" po dwie dyszki.
I to już niedługo.
Trzeba żebyście wyklikali "opłata audiowizualna 2014" - tam reszta wiadomości. Już całkiem odlecieli rządowi.

Vote up!
4
Vote down!
-1

Joanna K.

#398610